Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Ajax Systems завершує перший етап інтернатури для майбутніх Hardware інженерів

У рамках ініціативи Ajax Next компанія Ajax Systems спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка завершують перший етап інтернатури за спеціальністю Hardware Engineering.

Програма відбувається на факультеті радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем КНУ. Для проведення інтернатури Ajax Systems облаштували простір усіма необхідними інструментами та компонентами для проєктування електроніки, а також долучилися до підготовки матеріалів.

До навчання приєдналися 15 студентів. Провідні інженери компанії виступають в ролі менторів та допомагають учасникам на всіх стадіях розробки проєктів.

'Інтернатура з Hardware Engineering, як й ініціатива Ajax Next — інвестиція в майбутнє галузі. Це win-win-win ситуація: студенти отримують унікальний досвід, університет підвищує якість практичної підготовки, а ми - можливість виростити талановитих спеціалістів, готових до викликів сучасної інженерії.'

Яна Бабій

Head of Recruitment в Ajax Systems

Програма Hardware Engineering складається з трьох етапів. Наразі студенти завершують першу частину стажування, протягом якої вони вивчали особливості будови мікроконтролерів, концепцію пристроїв під керуванням мікроконтролерів та досліджували засоби розробки на прикладі сучасних моделей. Також учасники розпочали роботу над власними проєктами, зокрема, створення дальноміра, будильника, спідометра для велосипеда, розумної лампи тощо.

'Програма надає студентам унікальну можливість детально ознайомитися із hardware напрямком та одразу застосувати знання на практиці. Серед основних завдань — проєктування пристроїв різного рівня складності. Це допомагає молодим спеціалістам глибше зрозуміти свою майбутню професію та сформувати більш свідоме ставлення до свого майбутнього. Наявність портфоліо з власними проєктами надає можливість для старту інженерної кар’єри.'

В’ячеслав Борецький

доцент кафедри радіотехніки та радіоелектронних систем Факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем КНУ

Під час другого етапу програми студенти продовжать власні розробки із впровадженням нового функціоналу, забезпеченням автономного живлення та оптимізацією витрат енергії.

Завершальна частина інтернатури передбачає виконання дослідницької роботи, де усі ідеї проєктів мають проходити тестування, експериментальну перевірку, обробку сигналів тощо.

Hardware Internship — друга інтернатура, яку проводить компанія в рамках ініціативи Ajax Next. Перша програма за спеціальністю Mechanical Engineering відбувалася на  базі приладобудівного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, де компанія також обладнала лабораторію необхідними інструментами.

Про Ajax Systems

Ajax Systems — міжнародна технологічна компанія і найбільший у Європі виробник систем безпеки. У компанії працює 3, 300 працівників, серед яких велика команда технічних спеціалістів. Продуктове портфоліо налічує понад 135 бездротових і дротових пристроїв для безпеки й автоматизації. Ajax Systems пропонує рішення для захисту від вторгнення, відеоспостереження, виявлення пожежі, автоматизації дому та запобігання потопу. Сьогодні Ajax захищає понад 2,5 млн користувачів у 187 країнах світу.

Про Ajax Next

Ajax Next — це навчальна ініціатива для підтримки й розвитку інженерної освіти в Україні. У співпраці з провідними закладами освіти та партнерами, компанія ініціює навчальні активності, а також допомагає з матеріальним забезпеченням. На сьогодні проведено дві інтернатури, дві школи Embedded-програмування та облаштовано три лабораторії на базі університетів.

Офіційні постачальники послуг