Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

PepsiCo в Україні та БФ «Твоя опора»: об’єднані заради порятунку дітей

PepsiCo в Україні та БФ «Твоя опора»: об’єднані заради порятунку дітей

31 липня 2024 р. компанія PepsiCo в Україні та благодійний фонд «Твоя опора» підписали меморандум про співпрацю та оголосили про запуск масштабного проєкту, мета якого – відновлення знищеного операційно-реанімаційного блоку Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, який знаходиться на території НДСЛ «Охматдит» і зазнав масштабних руйнувань від ворожого обстрілу 8 липня. Також в рамках співпраці партнери планують придбати два реанімобілі для лікарень, що сприяли у подоланні наслідків ракетного удару НДСЛ «Охматдит». На ці потреби PepsiCo в Україні спрямовує 1 млн доларів США.

Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, найбільша в Україні та одна з найбільших в Європі спеціалізованих кардіохірургічних клінік, є унікальним закладом. Тут щороку проводиться понад 1 000 операцій та понад 20 000 консультацій для дітей з вродженими вадами серця. Лікарі Центру беруться за найскладніші випадки, лікують нетипові патології серця, незалежно від складнощів діагнозу, зокрема оперують новонароджених малюків з перших годин життя.

Нині заклад вкрай потребує допомоги. Адже збитки, завдані вибуховою хвилею ракетного удару, – колосальні. Пошкоджено операційний блок, до складу якого входять три операційні для новонароджених, немовлят та дітей молодшого віку. Порушена герметичність операційних, з ладу вийшла вентиляційна система і знищене обладнання для реанімації. Ремонту потребують палати стаціонару, а відділення кардіології для новонароджених та немовлят не можуть функціонувати за своїм призначенням. Без підтримки цей унікальний дитячий кардіоцентр може зникнути.

«Коли в 30 метрах від будівлі Центру стався вибух, в операційних проводилися складні операції малюкам з вродженими вадами серця. Аби врятувати дітей, лікарі були змушені завершувати операції у нелюдських умовах. Нині через масштабні руйнування заклад призупинив прийом пацієнтів. А це може вартувати життя – якщо лікарі не почнуть оперувати якнайшвидше, тисячі дітей не побачать свого майбутнього. Тому сьогодні, як ніколи, важливо об’єднувати зусилля задля того, аби не лише вистояти, але й продовжувати ефективно працювати. І саме спільна робота фондів та небайдужих бізнесів дасть змогу забезпечити цю підтримку якнайшвидше. Сьогодні ми щиросердно вдячні PepsiCo в Україні за потужну допомогу, завдяки якій лікарі зможуть рятувати маленькі життя», - коментує засновниця та генеральна директорка БФ «Твоя опора» Валерія Татарчук.

PepsiCo в Україні опікується дитячими медичними закладами країни, забезпечує їх необхідним дороговартісним обладнанням. Саме тому компанія підтримала програму подолання наслідків ракетної атаки на дитячу лікарню «Охматдит», яку ініціював фонд «Твоя опора», долучившись до відновлення Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

«Наш бізнес не лише забезпечує українців якісними продуктами харчування і напоями, зокрема молочною продукцією та дитячим харчуванням, сприяє економічній стабільності в країні, а й надає нам змогу турбуватися про благополуччя місцевих громад. Втілення спільної ініціативи з БФ «Твоя опора» є продовженням нашої довготривалої програми в цьому напрямку», - зазначає Олександр Кисельов, генеральний директор компанії PepsiCo в Україні.

Нагадаємо, в рамках програми підтримки дитячих медичних закладів, яку реалізовує PepsiCo в Україні, лише минулого року компанія передала 41 інкубатор для новонароджених і два неонатальних  реанімобілі лікарням в чотирьох областях України – Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській. Цьогоріч за підтримки фонду «Твоя опора» компанія придбала третій реанімобіль. Він вже допомагає лікарям Київської обласної дитячої лікарні №2 у Білій Церкві рятувати маленькі життя.

 

Офіційні постачальники послуг