Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

BDO в Україні на Форумі EURESFO24: адаптація до зміни клімату та енергоефективність

BDO в Україні на Форумі EURESFO24: адаптація до зміни клімату та енергоефективність

Команда BDO в Україні взяла участь у 11-му Європейському форумі з питань стійкості міст (EURESFO), який відбувся 26-28 червня 2024 року у Валенсії (Іспанія).

European Urban Resilience Forum 2024 був прийнятий містом Валенсія, що здобуло статус Європейської зеленої столиці 2024. З 2013 року EURESFO є ключовою європейською ініціативою, що організована ICLEI «Місцеві органи влади за сталий розвиток» та Європейським агентством з навколишнього середовища (EEA). Цей захід надає унікальну платформу для обміну досвідом у сфері сталого розвитку шляхом залучення представників міст, експертів та зацікавлених сторін з місцевих та регіональних установ.

Представники BDO в Україні, Юлія Боярчук, Ірина Книжнікова та Богдан Галкін, взяли активну участь у пленарних засіданнях і тематичних дискусіях, що дозволило поділитися досвідом України у сфері сталого розвитку та залучити нові ідеї для покращення кліматичної політики.

Учасники міст і регіонів з усієї Європи зібралися для обговорення викликів і можливостей для розбудови стійкості в контексті сталого розвитку міст. Протягом трьох днів форуму було проведено понад 20 сесій та інтерактивних воркшопів, які висвітлювали три головні напрямки, та виступили понад 100 спікерів і модераторів з європейських міст, серед яких були й представники ICLEI.

Обговорювались такі основні теми:

  • Адаптація до зміни клімату
  • Енергоефективність
  • Сталий розвиток
  • Фінансування «зелених» проєктів
  • Відновлення

Одним із головних напрямків обговорення стало проведення ICLEI Ukraine Roadmap. Представники 19 міст України були присутні на форумі, де презентували свої кейси, орієнтовані на стійкість, сталий розвиток та відновлення. Цей напрямок був спрямований на розбудову стійкості в нестабільних умовах і подолання розриву між гуманітарним реагуванням і процесом відновлення.

Крім цього, на форумі обговорювались питання багаторівневого управління та співпраці, “блакитної економіки”, а також перехід до стратегії міст і регіонів, що орієнтована на стійкість та адаптацію до зміни клімату. Усі ці аспекти є необхідними складовими дорожньої карти для українських міст, оскільки впливають на процес побудови довгострокової стратегії відновлення на основі Local Green Deals.

«Форум EURESFO24 запам’ятається позитивними емоціями і приємними зустрічами з представниками України. Було дуже приємно зустрітись із представником громади Покровська і дізнатись про стан і плани громади. Це одна з багатьох локацій, які я відвідала за цей рік, поки триває війна в Україні. Подорожуючи віддаленими прифронтовими містами, приємно дізнаватись про історію таких місць і насолоджуватись природою, а потім ще на форумі зустрітись з представником однієї з таких громад.» – зазначила Юлія Боярчук.

Участь нашої команди у 11-му Європейському форумі з питань стійкості міст (EURESFO) дозволила не лише обмінятися досвідом та дізнатися про новітні підходи до сталого розвитку, а й налагодити нові партнерства для подальшої співпраці. Ми впевнені, що тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти значного прогресу на шляху до стійкого та кліматично нейтрального майбутнього.

Якщо Вас цікавлять послуги зі сталого розвитку, енергоефективності та енергоаудиту, звертайтесь до нас. Ми прагнемо налагодити відносини, спрямовані на підвищення ефективності між корпоративним і державним секторами, і зобов’язуємось зробити сталий розвиток успіхом Вашого бізнесу.

Офіційні постачальники послуг