Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Житомир за крок до запуску нової тролейбусної лінії, в рамках ЄБРР -програми для громадського транспорту України. Egis виступила в якості консультанта в цьому проєкті

Травень 2024 року у Житомирі відзначається завершенням проекту з будівництва нового тролейбусного маршруту, профінансованого Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). У рамках проекту, під супроводом Egis за кошти ЄБРР було придбано 50 нових тролейбусів, реконструйовано трамвайно-тролейбусний мийний комплекс у депо та прокладено новий тролейбусний маршрут.

У листопаді 2018 року ЄБРР підписав Рамкову програму для громадського транспорту в Україні, спрямовану на вирішення потреби в значних інвестиціях та реформуванні неефективної системи громадського транспорту. Однією з ініціатив в рамках цієї програми є Субпроект «Житомирський тролейбус», що реалізується у співпраці з містом Житомир та комунальним підприємством «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». Кінцевою метою проекту було покращення послуг громадського транспорту в Житомирі шляхом фінансування закупівлі до 50 нових тролейбусів, обладнання для технічного обслуговування та діагностики, а також розширення тролейбусної мережі, яке включало реконструкцію електропідстанції та будівництво контактної мережі.

Для забезпечення дотримання провідних міжнародних практик при реалізації інфраструктурних проектів, ЄБРР залучила французьку компанію Egis в якості консультанта. Завдання консультанта включали підготовку технічних специфікацій, тендерної документації та надання допомоги у проведенні прозорих закупівельних процедур. Крім того, Egis здійснювала нагляд за поставками техніки та обладнання, а також за будівельно-монтажними роботами.

Реконструкція та успішне введення в експлуатацію мийного комплексу є першим в Україні проектом, фінансованим міжнародною фінансовою організацією, який розпочався та був реалізований під час війни. Важливим соціальним аспектом проекту стало впровадження низькопідлогових тролейбусів, адже така трансформація полегшила доступ для пасажирів з інвалідністю, людей похилого віку та покращила батьківську мобільність з дитячими візочками, що стало яскравим прикладом інклюзивного та доступного громадського транспорту.

Наразі нова тролейбусна лінія готується до повноцінного запуску, який заплановано на червень. 23 травня 2024 року КП «ЖТТУ» розпочало випробування контактної мережі, по якій тролейбуси курсують у тестовому режимі.

Завершення проекту, який реалізований за грантові кошти надані Європейським союзом в особі Європейської комісії в рамках Рамкової угоди Інвестиційної платформи сусідства («NIP») та впроваджується під супроводом Egis, стало важливою віхою у розвитку міста, і це є свідченням сили міжнародної співпраці та стратегічних інвестицій у забезпечення сталого розвитку міст, що створює позитивний прецедент для майбутніх інвестицій у міську інфраструктуру України.


Про Egis

Egis – міжнародна компанія, яка працює у сферах архітектурних проектів, консалтингу, будівельного інжинірингу та послуг мобільності. Ми проектуємо та керуємо інтелектуальною інфраструктурою та будівлями, здатними реагувати на кліматичні зміни та допомагати досягти більш збалансованого, сталого та екологічно-стійкого розвитку територій.

Egis реалізує проекти у 100 країнах, використовуючи досвід 19 500 співробітників, які створюють передові інновації, доступні для всіх проектів. Через свій широкий спектр діяльності, Egis виступає ключовим учасником в удосконаленні житлового середовища громад у всьому світі.

Linkedin: Egis | Instagram:  @egisgroup  | Twitter: @egis  | Facebook: @egisgroup

Про Egis в Україні

В Україні компанія присутня з 1993 року і працює над низкою приватних проектів і проектів, які втілюються шляхом фінансування міжнародних фінансових інститутів, та державних коштів. Основними напрямками діяльності Egis в Україні є консалтинг та інжиніринг у сферах цивільного будівництва, будівництва доріг та мостів; водопостачання та водовідведення; міського транспорту; портів; залізничного транспорту; енергоефективності та управління навколишнім середовищем. Головний офіс в Києві є також регіональним хабом діяльності компанії в Україні, Кавказі та в Центральній Азії.

Сьогодні Egis залучена до ряду проєктів відбудови України. Використовуючи європейські стандарти та локальний досвід, компанія працює над створенням сталого та екологічного майбутнього для громад України.

Linkedin: Egis in Ukraine, Caucasus & Central Asia | Facebook: @EgisinUkraine

Для запитів ЗМІ

Анна Йовка

Менеджер з корпоративних комунікацій, Континентальна Європа

Телефон: +380 66 057 46 57

Anna.Yovka@egis-group.com

Анастасія Матієнко

Менеджер з піар та комунікацій, Україна, Кавказ та Центральна Азія

Телефон: +380 63 722 05 07

anastasiia.matiienko@egis-group.com

Офіційні постачальники послуг