Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар забезпечив Домашній Інтернет джерелами безперебійного живлення

Київстар заздалегідь забезпечив Домашній Інтернет обладнанням для безперебійної роботи, щоб абоненти мали доступ до мережі навіть за умови відсутності електропостачання. Компанія інвестувала в енергонезалежність фіксованого зв’язку понад 250 млн грн ще до масових відключень електроенергії.

Понад 700 тис. абонентів послуги «Домашній Інтернет» від Київстар забезпечені можливістю безперебійного доступу до інтернету навіть без енергоживлення у будинку. Завдяки встановленню спеціального обладнання, інтернет працюватиме до 4-х годин після відключень. Варто зазначити, що поточні аварійні та планові вимкнення коливаються від 2 до 4 годин.

Завдяки технології FTTB (fiber to the building - укр. «волокно до будівлі»), за якою підключений Домашній Інтернет від Київстар, під час відключень електроенергії абоненти можуть обрати, яким способом отримати доступ до мережі Інтернет: підключити кабель одразу до ноутбука, або заживити роутер джерелом резервного живлення та роздавати інтернет через Wi-Fi. До прикладу, за технологією PON (passive optical network - укр. «пасивна оптична мережа») при відключенні електроенергії потрібно заживлювати резервним живленням як роутер, так і оптичний термінал, адже без цього інтернет працювати не буде.

Власне джерело безперебійного живлення, що підключене до роутеру на постійній основі є зручнішим для користувачів, адже воно може автоматично переключатись та роздавати Wi-Fi від моменту відключення електропостачання у будинку користувача.

«Ми маємо не просто оперативно реагувати на воєнні виклики, а й бути на крок попереду. Саме тому ми почали забезпечувати мережу фіксованого зв’язку джерелами безперебійного живлення ще до моменту масових блекаутів. Як бачимо, сьогодні це знову актуально», прокоментував Сергій Сухорук, начальник департаменту фіксованого зв’язку компанії «Київстар».

Дізнатись, чи забезпечений будинок джерелом безперебійного живлення можна за посиланням у формі перевірки покриття, або перевірити в SMS-повідомленнях інформування від Kyivstar. Підключити Домашній Інтернет від Київстар можна, надіславши заявку.

Нагадаємо, що Київстар продовжує безоплатно підключати до інтернету укриття по всій країні. За час повномасштабного вторгнення було підключено 1494 укриття, а розмір інвестицій сягнув 710 тис. грн. Також компанія безоплатно підключила інтернет в 1550 модульних будиночках для переселенців і продовжить робити це за запитом на електронну адресу wifi@kyivstar.net.

Офіційні постачальники послуг