Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

CMS виступила радником синдикату банків на чолі з ING щодо відстрочення погашення кредиту групою компаній Кернел

Міжнародна юридична фірма CMS надала юридичні консультації синдикату банків на чолі з ING Bank N.V. стосовно відстрочення кредитних платежів у рамках передекспортної кредитної лінії для української групи компаній Кернел. Умови відстрочення погашення були розроблені та узгоджені паралельно для декількох банків-кредиторів Кернел, у тому числі Natixis, ЄБРР та ЄІБ, із дотриманням принципу справедливого ставлення щодо всіх відповідних кредиторів.

Відповідно до узгоджених умов Кернел продовжить платити проценти, що нараховуються на кредити відповідно до умов кредитних договорів, а повернення основної суми відстрочується до 30 червня 2023 року.

Коригування умов погашення вимагалося через серйозні порушення бізнес-процесів та логістики постачання зерна та соняшникової олії, що спричиняються російським нападом на Україну, зокрема блокадою чорноморських портів. Домовленість щодо погашення банківського боргу, що була досягнута з кредиторами групи Кернел, забезпечить фінансову стабільність, необхідну для продовження роботи групи Кернел в поточних безпрецедентних обставинах російської агресії проти України.

Група Кернел, яка є найбільшим виробником та постачальниокм бутильованої соняшникової олії в Україні, до війни посідала перше місце в світі за виробництвом соняшникової олії (приблизно 7% від загального світового обсягу виробництва) та її експортом (приблизно 12%).

Катерина Чечуліна, радник київського офісу CMS, прокоментували: "Ми мали честь бути радником синдикату банків на чолі з ING щодо договору про відстрочення погашення в тяжких умовах війни в Україні. Фінансова підтримка, яку надають міжнародні партнери, є життєво необхідною для того, щоб сільськогосподарська галузь України могла продовжувати працювати та постачати продукцію на світовий ринок, здійснюючи свій вклад у забезпечення світової продовольчої безпеки".

Ігор Олехов, партнер та керівник практики банківського та фінансового права, додав: "Наша практика торгового фінансування досягла безпрецедентного рівня досвіду роботи у веденні надскладних транскордонних трансакцій та реструктуризацій, забезпечуючи надання необхідної комерційної, технічної та галузевої експертизи фахівцями з лав провідної світової практики фінансового права".

Міжнародна команда CMS на чолі з Катериною Чечуліною, радником з кваліфікацією за англійським та українським правом, під загальним керівництвом Елітси Іванової, партнера з кваліфікацією за англійським правом, включала в себе українську команду у складі Ігоря Олехова, партнера та керівника практики банківського та фінансового права, Христини Корпан, Івана Пшика, Ірини Барліт та Руслана Доценка (практика банківського та фінансового права), Миколи Гелетія (практика комерційного права), Романа Гришина-Грищука (практика вирішення спорів) та інших юристів, та юристів CMS у Швейцарії під керівництвом партнера Доктора Каспара Ландольта та у Люксембурзі під керівництвом партнера Вівіана Валрі.


За додатковою інформацією просимо звертатися до:

Дарина Гордієнко

E: darina.gordienko@cms-cmno.com

T: +38044 391 3377

Примітки для редакторів:

Про CMS

Заснована у 1999 році, CMS є інтегрованою, міжнародною організацією юридичних фірм, яка пропонує повний спектр юридичних та податкових консультацій. CMS, яка має 80 офісів у більше ніж 40 країнах світу, в яких працюють понад 5000 юристів, має тривалий досвід з надання юридичних консультацій з національного права та на міжнародному рівні. Всім своїм клієнтам – від найбільших транснаціональних корпорацій та компаній середнього розміру до ініціативних стартапів – CMS пропонує технічну точність, стратегічну досконалість і довгострокові партнерські відносини для того, щоб кожен клієнт завжди був лідером на обраних ним ринках.

Фірми, які входять до складу CMS, пропонують широкий спектр професійних послуг у 19 сферах практики та секторах економіки, зокрема з корпоративного права/M&A, енергетики та змін клімату, інвестиційних фондів, Life Sciences та охорони здоров’я, ТМК, податків, банківського та фінансового права, комерційного права, антимонопольного, конкуренційного права та торговельного права, вирішення спорів, трудового та пенсійного права, інтелектуальної власності, а також нерухомості.

Для отримання додаткової інформації просимо відвідати наш сайт в Інтернеті за адресою cms.law

Офіси та асоційовані офіси CMS:

Абердин, Абу-Дабі, Алжир, Амстердам, Антверпен, Барселона, Пекін, Бейрут, Белград, Берген, Берлін, Богота, Братислава, Брістоль, Брюссель, Бухарест, Будапешт, Касабланка, Кельн, Дубай, Дюссельдорф, Единбург, Франкфурт, Фуншал, Женева , Глазго, Гамбург, Гонконг, Стамбул, Йоганнесбург, Київ, Лейпциг, Ліма, Лісабон, Ліверпуль, Любляна, Лондон, Луанда, Люксембург, Ліон, Мадрид, Манчестер, Мехіко, Мілан, Момбаса, Монако, Мюнхен, Маскат, Найробі, Осло, Париж, Подгориця, Познань, Прага, Редінг, Ріо-де-Жанейро, Рим, Сантьяго-де-Чілі, Сараєво, Шанхай, Шеффілд, Сінгапур, Скоп'є, Софія, Ставангер, Страсбург, Штутгарт, Тель-Авів, Тирана, Утрехт, Відень, Варшава, Загреб і Цюріх.

Офіційні постачальники послуг