Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Юридична група LCF допомагає відбудувати дах багатоквартирного будинку в Ірпені

Юридична група LCF допомагає відбудувати дах багатоквартирного будинку в Ірпені

Сьогодні український бізнес тримає економічний фронт України: виробляє продукцію та надає сервіси, платить податки та зарплати, піклується про співробітників та їхні сім’ї, допомагає відновлювати інфраструктуру.

Юридична група LCF, окрім інших ініціатив, у жовтні цього року заснувала благодійний проєкт «ДАХ – відбудова будинків, пошкоджених війною».

Першим об’єктом «ДАХу» став житловий будинок на 140 квартир у місті Ірпінь, по вулиці Давидчука, 42. Він був зданий в експлуатацію у 2016 році та став домівкою для багатьох переселенців з Луганської та Донецької областей, а також Криму. Всього тут проживало понад 300 мешканців, з яких більш ніж 60 – діти.

У березні росіяни обстріляли будинок запалюваними снарядами. Дах та верхній поверх вщент згоріли. Пожежа поширилася і на квартири нижче. Деякі були повністю знищено вогнем, інші постраждали менше. А те, що не знищила пожежа, розграбували росіяни.

Після деокупації мешканці почали самотужки відновлювати свої оселі. Вони демонтували згорілі залишки даху, накрили будинок тимчасовим, брезентовим, накриттям і почали збір коштів на зведення постійного даху. Власними зусиллями їм вдалося зібрати 2,2 млн грн. Цього вистачило на старт відбудови. Та за оцінками будівельників, лише на побудову постійного даху потрібно було необхідно 6 млн грн, а на відновлення усього будинку, потрібно понад 20 млн грн.

До фінансування відбудови долучилися Юридична група LCF та Благодійний фонд «Слава Україні», що допомагає залучати донати. Аби розповісти історію будинку та його мешканців, LCF залучили на волонтерських засадах багато партнерів. Комунікаційна агенція «PR House» допомагає розповісти про потребу мешканців в ЗМІ, а агенція з розробки сайтів та просування в інтернеті «JetBrain» створила лендінг проєкту. До справи також долучився фотограф Тарас Гегельский, який фіксує хід відбудови.

Ця допомога дозволила станом на середину грудня змонтувати всі дерев’яні конструкції, встановити гідробар’єрну мембрану, придбати металочерепицю, яка чекає своєї черги на монтаж. Крім того, було проведено чимало внутрішніх робіт по відновленню вентиляційних комунікацій.

Тож відбудова ірпінського будинку триває, і допомога для завершення робіт вкрай необхідна.

Сайт проєкту: https://dakh.in.ua/

Сторінка в Facebook: https://bit.ly/3s72Qqp

Офіційні постачальники послуг