Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Банківські та фінансові послуги

Національний банк України спростив деякі обмеження щодо використання корпоративних карток

Національний банк України спростив деякі обмеження щодо використання корпоративних карток

Американська торговельна палата в Україні вітає прийняття постанови Правління Національного банку України №172 від 5 серпня 2022 року «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18» (постанова).

Прийняттям цієї постанови НБУ дозволяє банкам продавати іноземну валюту юридичним особам, що є резидентами України, із зарахуванням на поточний рахунок клієнта в іноземній валюті для подальшого використання відповідної валюти на здійснення витрат за допомогою корпоративних платіжних карток за кордоном.

Водночас, експерти компаній-членів Палати наголошують на важливості внесення подальших змін щодо розрахунків за кордоном з рахунків юридичних осіб у національній валюті з використанням корпоративних карток, оскільки нинішні обмеження заважають бізнесу повноцінно здійснювати операційну діяльність. Палата продовжить виступати за спрощення валютних обмежень, зокрема щодо використання корпоративних платіжних карток.

Офіційні постачальники послуг