Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko – юридичний радник у зв’язку зі знаковою зміною умов єврооблігацій та ВВП-варантів України на суму 22,5 мільярда доларів США

Sayenko Kharenko виступила українським юридичним радником J.PMorgan, агента з отримання згоди, у зв’язку зі зміною умов 13 серій єврооблігацій України на суму приблизно 19,5 мільярдів доларів США, а також зміною умов державних деривативів (ВВП-варантів) на суму приблизно 3 мільярди доларів США, які були випущені Україною у 2015 році.

Успішна операція з управління заборгованістю була в першу чергу спрямована на подовження терміну погашення облігацій і запровадження механізму відстрочення купонних платежів, завдяки чому Україна отримала змогу відстрочити обслуговування боргу до 2024 року. За словами уряду, протягом наступних двох років це дозволить країні заощадити близько 5 мільярдів доларів США та перенаправити ці кошти на більш нагальні потреби, такі як соціальний захист та видатки на оборону.

Угода отримала безпрецедентну підтримку з боку групи кредиторів України серед країн-членів G7 та Паризького клубу, які зобов’язалися забезпечити для України скоординоване призупинення обслуговування боргу. Зокрема, група офіційних кредиторів оголосила, що «погодившись із зміненими умовами щодо єврооблігацій і варантів, приватні інвестори забезпечать суттєву демонстрацію підтримки уряду та народу України».

Партнер Sayenko Kharenko Назар Чернявський коментує: «Ми надзвичайно пишаємося тим, що взяли участь у цій знаковій угоді, яка дозволяє Україні поступово відновити стійкість свого боргового портфелю. Підтримка з боку офіційних кредиторів та приватних інвесторів має першочергове значення для відновлення української економіки».

Команду Sayenko Kharenko, яка працювала над угодою, очолили партнери Ігор Лозенко та Антон Коробейніков, до її складу увійшли юрист Олесь Трачук та молодший юрист Євген Коваль.

Офіційні постачальники послуг