Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Освіта

Практичний семінар «Виконання судових рішень проти держорганів»

Дата:
10 Березня 2020
Час:
10:00 - 12:00
Практичний семінар «Виконання судових рішень проти держорганів»

Ситуація із невиконанням судових рішень набула загрозливих масштабів. Найбільш відчутною для бізнесу ця проблема є в сфері виконання судових рішень, ухвалених проти держави, оскільки законодавство передбачає вкрай обмежений інструментарій для виконання таких рішень. Через це бізнес вимушений звертатись до такої інституції, як РБО. В рамках семінару ми поділилились практикою розгляду подібних скарг.

Зокрема, ми розглянули:

  • Загальний стан виконання судових рішень в України з точки зору практики РБО
  • Практичний огляд юридичної відповідальності за невиконання судових рішень (на прикладі кейсів РБО)
  • Складнощі із виконанням судових рішень зобов'язального характеру, які ухвалені проти суб'єктів владних повноважень (видачі дозволів, проведення реєстраційних дій, коригування баз даних тощо)
  • Виконання рішень про стягнення грошових коштів із державного бюджету (мораторії та державні гарантії)
  • Судовий контроль за виконанням судових рішень

Доповідачі:

Андрій Боднарчук, інспектор, Ради бізнес-омбудсмена. Андрій є експертом у сфері кримінального та адміністративного права і процесу. Має значний досвід представництва інтересів бізнесу у податкових спорах. Раніше працював у Адвокатському об'єднанні «Соколовський і Партнери» старшим юрисконсультом та адвокатом. У Раді Бізнес-омбудсмена Андрій відповідає за підготовку та проведення експертних груп із ГСУ Національної поліції України та ГСУ ФР ДФС України. На розгляд таких експертних груп виносяться найскладніші та багатоепізодні скарги на дії правоохоронних органів, які надходять від підприємців на адресу Ради бізнес-омбудсмена.

Олег Михалюк, інспектор Ради бізнес-омбудсмена. Олег має 10 років досвіду у сферах вирішення судових спорів, адміністративного та кримінального права. До роботи в РБО, Олег працював старшим консультантом в PwC Legal. Він входить до складу експертної групи з питань виконавчого провадження, створеної відповідно до Меморандуму про співпрацю між Міністерством юстиції та РБО. В рамках робочої групи обговорюються найбільш складні скарги, які стосуються виконвчого провадження.

Партнери

Офіційні постачальники послуг