Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Wirex відкрила доступ до криптовалютних карток українцям, яких війна змусила рятуватися в країнах ЄС

Wirex відкрила доступ до криптовалютних карток українцям, яких війна змусила рятуватися в країнах ЄС

З 15 квітня 2022 року українці, які через війну знаходяться у країнах Європи, можуть без обмежень користуватися Wirex App та оформлювати фізичні картки Wirex, які надають можливість сплачувати товари та послуги криптовалютами й традиційними грошима – раніше такий функціонал продукту був доступним лише громадянам країн ЄС. Оформлення дебетової картки Wirex для українців є безкоштовним.

Продукт глобальної ліцензованої фінтех-компанії Wirex надає користувачам доступ до обміну цифрових валют на традиційні, зняття готівки в банкоматах без комісій, отримання бонусів у криптовалюті WXT за кожну здійснену онлайн та офлайн покупку.

Завантажити додаток можна з App Store та Google Play Store. Щоб оформити платіжну картку Wirex, достатньо вказати у застосунку поточну європейську адресу та пройти верифікацію за закордонним паспортом або ID-карткою.

«Війна змусила майже 5 млн українців виїхати до країн ЄС. Наша сила – у єдності, тому компанія вирішила підтримати співгромадян, надавши їм доступ до фінансових продуктів Wirex, що дозволяють сплачувати товари й послуги традиційними грошима та криптовалютами, автоматично конвертуючи їх у долари США, євро чи локальну валюту регіону. Наразі жителям України доступний лише криптовалютний функціонал продуктів Wirex через регуляторні особливості. Але нещодавні зміни в законодавстві дають надію на нові етапи розвитку для всього крипто- та фінтех-сектору нашої країни. Ми у Wirex сподіваємося, що найближчим часом повний функціонал продуктів включно із використанням традиційних платежів, буде доступним для наших земляків не тільки на території Європи», – говорить CTO Wirex, голова Wirex R&D Руслан Колодяжний.

Що зробили у Wirex для українських користувачів?

Основна мета оновлення – дати свободу дій українцям з карткою Wirex та зробити функціонал застосунку аналогічним до того, який вже діє у країнах Євросоюзу.

У Wirex App також додали українську версію додатку, та розробники наголошують, що вибір мови автоматично синхронізується з мовою інтерфейсу пристрою користувача.

З оновлень функціоналу зокрема є:

  • Exchange – сервіс, що дозволяє обміняти будь-яку цифрову валюту на фіатну та навпаки без додаткових комісій;
  • X-tras – вибір типу підписки, що відкриває нові рівні можливостей продукту з підвищеним криптобеком (кешбек у криптовалюті WXT);
  • X-accounts – опція, яка дозволяє створювати депозити у криптовалюті під 12% річних у WXT (бонуси в застосунку вільно конвертуються в інші валюти);
  • Send Money To Contact – можливість надсилати та отримувати кошти контактам з телефонної книги без додаткових витрат;
  • Crypto in/out transactions дозволяє відправляти або приймати криптовалюти на рахунку. Маючи адресу свого Bitcoin-гаманця (є в застосунку за замовчуванням), користувач зможе отримати переказ від інших людей. У додатку доступні понад 40 різних криптовалют. Інформація про нові монети надходить у pop-up повідомленнях;
  • Wirex – Principal member MasterCard, тому українці в країнах Європи можуть замовити платіжні картки Wirex.
  • Розробники прибрали комісії при знятті готівки у банкоматах.

Раніше ж для користувачів з України був доступним лише крипто-функціонал продукту – безперешкодна купівля та обмін криптовалют, поповнення акаунтів з карток українських банків та створення накопичувальних Х-рахунків. Зазначимо, що відповідно до постанови НБУ від 20.04.2022, поповнення балансу можливе з використанням платіжних карток, емітованих до рахунків, що відкриті в іноземній валюті.

Компанія різко засуджує ганебну й підступну діяльність країни-агресора РФ на території нашої держави. Свою діяльність на російському ринку Wirex припинила на наступний же день після повномасштабного вторгнення, 25 лютого 2022 року.

Про Wirex

Wirex — британська фінтех-компанія з ліцензією фінансового регулятора FCA. У 2015 році компанія випустила першу у світі платіжну картку, яка поєднує цифрові та традиційні валюти з можливістю використання мультивалютних рахунків, грошових переказів та обмінних операцій.

Wirex заснували у 2014 році Павло Матвєєв і Дмитро Лазаричев, усвідомивши потребу в демістифікації світу криптовалют та необхідності зробити цифрові валюти доступними для кожного.

Wirex — Principal Member платіжних систем Visa та Mastercard, що дозволяє компанії самостійно випускати платіжні картки. Зараз картами Wirex Visa та MasterCard користуються понад 4,5 млн клієнтів у 130 країнах. Wirex стрімко зростає, успішно запустивши карткову програму в Європі, Азійсько-тихоокеанському регіоні та випустивши власний токен Wirex Token (WXT). У 2021 році компанія опрацювала транзакцій на $10 млрд.

Офіси Wirex знаходяться в Лондоні (ВБ), Атланті (США), Торонто (Канада), Сінгапурі, Токіо (Японія), а R&D-центри розташовані в Україні та Польщі. Глобально над продуктами працюють 400 фахівців, і до кінця 2022 року Wirex планує розширити свою команду до 600 спеціалістів. На сьогодні в офісах Wirex відкрито понад 60 вакантних позицій.

Враховуючи розвиток концепту метавсесвіту, протягом 2021 Wirex розширила свою лінійку продуктів, щоб забезпечити користувачам масовий доступ до DeFi-додатків. Починаючи з запуску популярного функціонала X-Accounts, що пропонує безпрецедентний рівень відсоткових ставок, Wirex продовжила поповнювати свій арсенал DeFi-продуктів випуском некастодіального гаманця криптовалютного Wirex Wallet і партнерством з Nereus, провайдером децентралізованого ринку ліквідності.

Місія Wirex — надати людям можливість користуватися перевагами світу, де всі валюти рівні.

Офіційні постачальники послуг