Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес закликає сісти за стіл переговорів щодо законопроекту №5600

Бізнес закликає сісти за стіл переговорів щодо законопроекту №5600

Стало відомо, що 1 липня одіозний законопроект №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який жодним чином не підтримується бізнесом, буде винесено на розгляд Верховної Ради України у першому читанні.

Бізнес-спільнота, об’єднана Американською торговельною палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією та Спілкою Українських Підприємців, глибоко стурбовані даною новиною, адже вона означає, що відповідальні органи державної влади абсолютно не чують бізнес та не хочуть звертати увагу на жодні коментарі й пропозиції.

Представники бізнес-асоціацій неодноразово зверталися з численними листами й заявами до народних депутатів та органів державної влади з проханням не підтримувати законопроект №5600 та провести ґрунтовні обговорення з бізнесом. Крім того, запрошували ініціаторів законопроекту на зустрічі, аби обговорити даний законопроект та визначити, все ж, як можна досягти компромісу в даній ситуації. На жаль, жодна зустріч бізнесу з ініціаторами так і не відбулася.

24 червня відбулось засідання профільного комітету ВРУ, де найбільш нераціональний із законопроектів (№5600) було рекомендовано прийняти за основу.

На переконання бізнесу, запропоновані Урядом заходи у період економічної кризи здатні лише поглибити кризові явища в економіці України та, врешті решт, зменшити податкові надходження до Державного бюджету.

За попередніми розрахунками Мінекономіки, рівень тіньової економіки у 2020 році становив 30% від обсягу офіційного ВВП, що на 3 в.п. більше за показник 2019 року. Якщо Уряд та ВРУ продовжать використовувати лише методи посилення податкового тиску на бізнес, розширюючи і без того немалі повноваження різноманітних контролерів, то, на жаль, тіньовий сектор лише зростатиме.

Бізнес закликає до розвитку економіки через залучення інвестицій й створення нових робочих місць та до збільшення доходів Державного бюджету шляхом перекриття нелегальних схем.

Законопроект №5600, який збільшує навантаження на сумлінний бізнес та створює умови для посилення необґрунтованого тиску на бізнес, є спробою зійти зі шляху цивілізованого розвитку економіки.

Прийняття законопроекту №5600 є неприпустимим. Тож бізнес звертається до народних депутатів із закликом не голосувати за даний законопроект.

Бізнес-спільнота звертає увагу, що дана ситуація порушує принципи справедливості, рівності та можливості довгострокового планування. А це - недопустимо, якщо ми будуємо прогресивну країну.

Офіційні постачальники послуг