Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає народних депутатів підтримати розвиток мережевої та цифрової інфраструктури

Американська торговельна палата в Україні закликає народних депутатів підтримати розвиток мережевої та цифрової інфраструктури

Американська торговельна палата в Україні (Палата) закликає народних депутатів підтримати законопроект №4118 «Про внесення змін до Закону України «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» та інших законодавчих актів України щодо розвитку телекомунікаційних мереж» та законопроект №3410 «Про внесення змін до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" (щодо розташування технічних засобів телекомунікацій)».

Законопроект №4118 закріплює обов’язковість дотримання прозорих правил та забезпечення рівних можливостей доступу для всіх гравців телеком-ринку. Він зобов’язує їх працювати за прозорими договорами, за якими плата за доступ формується відповідно до затверджених Урядом чітких методик. Такий підхід не тільки унеможливить появу корупційних ризиків та надання переваг окремим провайдерам, але й покращить конкуренцію.   

Проект Закону №3410 спрямований врегулювати розміщення технічних засобів телекомунікацій операторами та провайдерами на об'єктах інфраструктури, що перебувають в державній та комунальній власності.

Обидва законопроекти забезпечать справедливі та збалансовані умови для розвитку мережевої та цифрової інфраструктури в країні та сприятимуть реалізації ініціативи Президента України «Держава в смартфоні».

Американська торговельна палата в Україні вітає розробку законопроектів №4118 та №3410 та закликає народних депутатів підтримати їх в першому читанні.

Офіційні постачальники послуг