Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Телеканал «Україна», за підтримки AEQUO, захистив права на телевізійний формат The Masked Singer (Маска)

Юридична фірма AEQUO виступала радником телеканалу «Україна» з питань українського та англійського права, арбітражу та інтелектуальної власності у процесі врегулювання спору щодо можливого неправомірного використання форматних елементів The Masked Singer у програмі «Маскарад».

Телеканал «Україна», компанія Fremantle та 1+1 media уклади мирову угоду щодо адаптації телевізійних форматів «The Masked Singer» («Маска») та «Mysteries in the Spotlight» («Маскарад») на території України. В угоді сторони дійшли згоди щодо ключових питань адаптації та трансляції своїх телевізійних продуктів. Зокрема, в угоді чітко зафіксовані ключові форматні елементи кожного з шоу та елементи, які не мають у жодному разі перетинатися.

Юридична фірма AEQUO виступала радником телеканалу «Україна» з питань українського та англійського права, арбітражу та інтелектуальної власності. Зі сторони AEQUO команда складалася з партнерів Анни Бабич і Павла Бєлоусова, радниць Наталії Дрюк та Олени Перцової, юристів Христини Погорецької, Аліни Подоляк та Вадима Майструка.

Наталія Дрюк, радниця AEQUO, прокоментувала:  «Українська медіаіндустрія не вперше зіткнулася зі спором щодо телевізійного формату. Саме з телеформатом була пов'язана одна з найгучніших судових справ у телеіндустрії щодо трансляції каналом 1+1 шоу «Інспектор Фреймут», де суд через кілька років після початку справи виніс рішення на користь власника формату шоу «Ревізор».

У випадку з The Masked Singer, у центрі спору опинився не локальний продукт, а надзвичайно популярний світовий телевізійний формат, з успіхом адаптований в багатьох країнах. Відтак, спір перебував у центрі уваги не лише українського, а й міжнародного ринку телеформатів, включаючи FRAPA.

Мирова угода в цьому спорі створює прецедент, що може бути взірцем для формування практики цивілізованого вирішення будь-яких конфліктів на ринку.

Євген Буцан, директор юридичного департаменту Медіа Групи Україна, до складу якої входить телеканал «Україна»: «Ми вітаємо той факт, що прецедентний для медіа індустрії спір було вирішено в позасудовому порядку в такі стислі строки. Відвертий діалог, конструктивний підхід та розуміння переваг мирного врегулювання спору – це те, до чого варто рухатись в будь-якому конфлікті, особливо в такій сенситивній сфері, як медіа».

Анна Бабич, партнерка AEQUO: «Ми надзвичайно цінуємо співпрацю в одній команді з телеканалом «Україна». Юристи AEQUO вчергове продемонстрували свою унікальну експертизу, і ми вдячні нашому клієнту за довіру та партнерство».

ДОВІДКОВО

Як повідомлялось раніше, резонансний спір щодо формату телевізійного шоу The Masked Singer («Маска») виник восени 2020 року у зв’язку з трансляцією телеканалом 1+1 шоу «Маскарад» за форматом Mysteries in the Spotlight румунської компанії Antena TV, в якому телеканал «Україна» та компанія Fremantle вбачали неправомірне використання ключових форматних елементів The Masked Singer.

При цьому телеканал «Україна» навесні 2020 року придбав виключні права на трансляцію в Україні телевізійного шоу на базі всесвітньовідомого формату The Masked Singer, власником якого є провідний дистриб’ютор телевізійних форматів Fremantle (Великобританія).

Подібність програми «Маскарад» до формату «Маски» викликала жваву дискусію в медіа індустрії. Міжнародна асоціація з визнання та захисту форматів FRAPA у своєму висновку відзначила, що шоу «Маскарад» на телеканалі 1+1 має «разючі подібності» до формату The Masked Singer. Відразу після ефіру першого  епізоду шоу «Маскарад» телеканал «Україна» за підтримки компанії Fremantle (Великобританія) та адвокатів юридичної фірми AEQUO, розпочав захист своїх прав на формат The Masked Singer.

Про фірму

AEQUO – передова українська юридична фірма з індустріальною спеціалізацією, що об’єднує висококваліфікованих юристів, яких рекомендують на міжнародному рівні та які проактивно працюють, допомагаючи своїм клієнтам в досягненні бізнес-цілей. Маючи величезний досвід в сфері галузевої експертизи та глибоке розуміння бізнесу, ми розробляємо інноваційні стратегії та надаємо ефективні рішення найскладніших питань.

AEQUO надає комплексний юридичний супровід у таких сферах, як антимонопольне і конкурентне право, банківське та фінансове право, інтелектуальна власність, корпоративне та комерційне право, злиття та поглинання, оподаткування, вирішення спорів та міжнародний арбітраж, а також ринки капіталу.

Серед клієнтів фірми в банківській та фінансовій галузі – провідні міжнародні та українські банки, фонди прямих приватних інвестицій та фінтех компанії, зокрема Європейська Комісія, ЄБРР, МФК (IFC), KfW, Credit Agricole Group, ING Group, Porsche Finance Group, Reiffeisen Bank International, NCH Capital, Dragon Capital, Soros Fund Management, EMSO Asset Management, Allrise Capital Inc., Alma Stone, тощо.

AEQUO названа найбільш інноваційною юридичною фірмою року в Україні за версією IFLR Europe Awards 2018, юридичною фірмою року в Росії, Україні та СНД за версією The Lawyer European Awards 2017 та однією з найінноваційніших юридичних фірм у Європі згідно з FT Innovative Lawyers (Europe) 2015-2020.

Офіційні постачальники послуг