Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

MORIS оголошують про початок партнерства з Програмою USAID АГРО у рамках проєкту “Земля без корупції”

MORIS оголошують про початок партнерства з Програмою USAID АГРО у рамках проєкту “Земля без корупції”

Проєкт має на меті зменшити кількість корупційних та рейдерських правопорушень на ринку земель та проявів корупції в сфері земельних відносин на локальному, регіональному та загальнодержавному рівні, а також підвищити обізнаність населення про корупцію та рейдерство.

Ураховуючи результати дослідження у 2024 році та поділяючи спільне прагнення реалізувати ефективну стратегію боротьби з корупцією у сфері земельних правовідносин, MORIS за підтримки Програми USAID АГРО, що реалізовується компанією Кімонікс Інтернешнл, впроваджують спільний проєкт “Земля без корупції”.

Реалізація проєкту дозволить:

  • Надати допомогу учасникам земельних відносин у вирішенні їхніх конкретних проблем, пов’язаних з корупційними або рейдерськими загрозами;
  • Підвищити загальну правову обізнаність та сприяти боротьбі з корупцією й рейдерством, водночас знижуючи рівень толерантності до цих явищ;
  • Підвищити професіоналізм представників органів влади;
  • У середньостроковій перспективі сприяти зменшенню корупційних проблем у сфері земельних відносин.

На старті проєкту оголошується початок консультування, метою якого є надання правничої допомоги власникам землі, аграріям, підприємцям, що вже стикнулись із проявами корупції у земельній сфері, а також підвищення їх правової грамотності, що допоможе самостійно уникати таких ризиків.

Консультації будуть надаватися провідними юристами та адвокатами MORIS, які мають великий досвід у врегулюванні земельних питань та вирішенні земельних спорів. Експерти MORIS допоможуть у питаннях у сфері земельних правовідносин, де присутні корупційні та рейдерські ризики, що пов’язані у тому числі з реєстрацією права власності чи права користування на земельну ділянку, зміни цільового призначення, отримання (присвоєння) кадастрового номеру земельній ділянці, приватизацією земельної ділянки, земельних торгів та аукціонів, в тому числі аукціонів у межах “Земельного банку”, розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) тощо.

Консультації будуть надаватися в усній та письмовій формі. Для усних консультацій діє гаряча лінія проєкту “Земля без корупції” за телефоном +38 (044) 334 82 10. Для письмових консультацій запити можна надсилати на електронну пошту agro@moris.law.

Результати дослідження про прояви корупції серед підприємств агросектору: https://bit.ly/3BJodpT.

*Вартість дзвінків на гарячу лінію згідно тарифів Вашого оператора.

Офіційні постачальники послуг